Trend 2025 - Sommarbak
Du behöver:
- 200 g rabarber
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 100 g smör, smält
- 3 dl vetemjöl
- 1 1/2 tesked bakpulver
- 1/2 tesked vaniljsocker
- 1 dl mjölk
- 1 nypa salt
(Till ca 8 pers)
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°C. Smörj och mjöla en rund form (ca 24 cm i diameter).
Skär rabarbern i små bitar och ställ åt sidan.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
Tillsätt smält smör, mjölk och blanda väl.
Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en annan skål. Rör ner detta i äggsmeten.
Häll smeten i formen och fördela rabarbern jämnt över.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter, eller tills en sticka kommer ut torr.
Låt kakan svalna innan du serverar.
Vill du göra kakan extra somrig? Toppa med lite vispgrädde eller en klick vaniljglass för en lyxigare fika!